Noul an a adus odată cu el unele dintre cele mai așteptate concerte și festivaluri, în special pentru împătimiții rock-ului. De la pop la metal, unii dintre cei mai cunoscuți artiști și trupe vor performa pe scenele din România, așa că înarmați-vă cu răbdare până în vară, când își vor face apariția!

  • Ed Sheeran

 Britanicul Ed Sheeran va susține pentru prima dată un concert în România, în data de 3 iulie, pe Arena Națională. Cunoscut pentru hit-uri ca ­„Shape of you” sau „Perfect”, artistul și-a făcut mulți fani în întreaga lume.

  • Metallica

 Una dintre legendele Heavy Metal-ului, va reveni după 20 de ani, pe 14 august, în București, pe Arena Națională. Biletele au fost epuizate în aproximativ 48 de ore de la punerea în vânzare, devenind astfel cea mai rapidă vânzare din istoria concertelor. Cei ce și-au cumpărat biletele au primit totodată și cel de-al 10-lea album al trupei, „Hardwired…To Self-Destruct”.

  • Bon Jovi

 Trupa americană își va face apariția pe 21 iulie 2018, în Piața Constituției, în cadrul turneului „This House Is Not For Sale”. Formația este pregătită cu o selecție de aproximativ 95 de melodii, pe care le va schimba în fiecare seară, incluzând desigur, inconfundabilele: „You Give Love a Bad Name”, „It’s My Life”, „Bad Medicine” și „Livin’On a Prayer”. Biletele încă mai pot fi găsite în rețeaua Eventim.

  • Slayer

 Enumerându-se printre titanii muzici, formația de thrash metal a influențat o mulțime de artiști. Slayer va concerta pe 10 iulie, la Arenele Romane, în cadrul evenimentului Metalhead Meeting. Din păcate, acesta este turneul lor de rămas bun. Biletele au fost puse în vânzare din 14 decembrie și încă mai sunt disponibile.

  • Disturbed

În premieră în România, Disturbed vor veni pe 27 iunie pe Arenele Romane. Alături de Korn, Linkin Park și Rage Against the Machine, sunt o formație etalon ai anilor ’90-2000 și vocea unei generații.

Sursă imagini: Eventim.ro

 

   Nu în ultimul rând, să nu uităm de celebrele festivaluri ce se apropie cu pași repezi:

  • Untold

 Ajuns la ediția a cincea, printre cele mai renumite evenimente din România, festivalul Untold va avea loc și anul acesta la Cluj, în primul weekend al lunii august. Încă nu au fost confirmate nume, dar se știe că Armin van Buuren a promis să revină.

  • Electric Castle

 În perioada 17-21 iulie, pe domeniul Castelului Banffy tot din Cluj, va avea loc Electric Castle 2019. Capete de afiș au fost anunțate grupurile Florence and The Machine, Thirty Seconds to Mars şi Bring Me the Horizon. Biletele încă pot fi achiziționate, dar îi sfătuim pe doritori să se grăbească.

  •    Neversea

 Poreclit şi “UNTOLD-ul de la mare”, a adus laolaltă zeci de mii de fani și sute de artiști pe scenă. Cea de-a treia ediție a festivalului va avea loc în perioada 4-7 iulie 2019 la Constanța. Primii artiști au fost deja confirmați și anume G -Eazy, Jessie J, Afrojack, Lost Frequencies, Steve Aoki, Rudimental Dj, Jamie Jones, Tale of Us, Andy C, Flux Pavilion și Chinese Man.

  • Summer Well

 În perioada 10-11 august, după cum v-ați obișnuit, pe Domeniul Stirbey din Buftea, se va desfășura a noua ediție a festivalului Summer Well. The 1975, TENDER, PALE WAVES, Maribou State, Black Honey și The National au fost anunțați până în momentul de față.

 

   Chiar dacă am vorbit în special de evenimentele muzicale ale anului, ca final o să vin cu un bonus, pentru că nici acesta nu putea fi lăsat deoparte:

  • East European Comic Con

   Un eveniment mult așteptat de fanii benzilor desenate, al jocurilor video și al filmelor va avea loc între 24 și 26 mai la Romexpo. Invitații acestui an sunt Vladimir Furdik (The Night King- Game of Thrones),  Adam Brown (Orin- Hobbitul), Robert Picardo (Doctorul- Star Treck:Voyager) și Nicholas Brendon (Xander Harris-Buffy, spaima vampirilor).

   Una peste alta, se anunță a fi o vară plină, iar acestea sunt doar câteva dintre evenimentele ce vor avea loc, așa că, sperăm să ajungeți la cât se poate de multe și să vă vedeţi toți artiștii preferați.