Când veneam de la liceu, zilele trecute, o doamnă îmbrăcată ponosit îşi punea sacii plini cu sticle lângă o domnişoară foarte bine aranjată. Aceasta a ripostat împingând-o şi vorbindu-i urât. În acel moment un domn i-a luat apărarea, invocând veşnicul şi mult folositul argument din preajma zilelor de acest fel: „Să fim mai buni, că vin sărbătorile!”.

Să fim mai buni. Dar bunătatea aceasta vine oare doar în anumite zile din calendar, puse la loc de cinste? De ce nu putem fi buni tot timpul anului şi să ne gândim şi la cel de lângă noi?
Ştefania Vochin şi Daniela Gheorghe se gândesc şi la cei din jurul lor şi au înfiinţat proiectul „Rak(Random Act of Kindness). Vă mai amintiţi strângerea de fonduri din iarnă pentru copiii internaţi la Spitalul Marie Curie? A fost prima acţiune Rak.
De această dată, ţinta au fost copilaşii din comuna Leordeni. S-au strâns jucării, biciclete, hăinuţe şi toate cele necesare, apoi într-o sâmbătă oarecare spiriduşii au dăruit multă fericire şi culoare. Voluntarii au împărţit cadourile împreună cu domnul director, iar în schimb au avut privilegiul de a vedea zâmbete pe chipuri blajine. Ce este mai frumos decât să primeşti în schimb un zâmbet sincer din partea unui suflet nevinovat?
Aceştia şi-au făcut griji, la început, că poate nu vor avea suficient spaţiu în autocar pentru a transporta toate darurile, dar au trecut peste aceste dificultăţi şi au pornit la drum. Copiii au fost sfioşi şi tăcuţi, dar s-au bucurat enorm la vederea darurilor: de la trotinete pentru cei mici, până la dulciuri şi cărţi. Un puşti a recunoscut faptul că este atât de fericit, încât nu ştie cum să se exprime.
La rândul lor, copiii le-au pregătit voluntarilor felicitări şi sesiuni de îmbrăţişări, toate într-o atmosfera magică şi fericită. Ei s-au bucurat, mai ales, că au primit nişte lucruri de care au nevoie şi pe care le vor folosi cu drag.
După această acţiune, elevii din “Basarab“, împreună cu domnul director, au mers la casa memorială a lui Dinu Lipatti. Doamna ghid a insuflat vizitatorilor o parte din pasiunea dumneai pentru personalitatea şi viaţa lui Dinu Lipatti.
„Le mulţumim tuturor voluntarilor, colegilor noştri şi cadrelor didactice pentru ajutorul şi susţinerea lor! Fără ei nu am fi reuşit să ducem campania la bun sfârşit. Şi nu uitaţi: niciodată nu e prea târziu să dăruieşti! Nu cred că există persoană pe lumea asta, care să nu se simtă bine dăruind şi aducând zâmbete pe chipurile celorlalţi, aşa că, dacă vor satisfacţie şi împlinire sufletească, aceasta e cea mai facilă cale să ajungă la ea!”(Ştefania Vochin).

That Facebook ID is unauthorized for use, please go to Settings and add it.