Cinematografia este tehnica și arta înregistrării fotografice a unor scene, a unor peisaje pe un film special. Filmul a devenit cel mai puternic mijloc de transmitere al ideilor, fiind atât un rezultat cât și o cauza, predominant cea de-a doua, a experimentării realității pur ca o dimensiune vizuala.

Dezvoltarea simțului calității duce la consolidarea unui panteon cinematografic valoros, ce are exact același potențial de a educa un tânăr precum literatura, către care suntem împinși cu toții. Dar clasicele cinematografice, filme cu mesaj puternic pentru noi, cei din generația asta, pot fi mai eficiente decât literatura, în unele cazuri.

Un mesaj educativ, menit să fie recepționat de către adolescenți este transmis de filmul de autor ,,The basketball diariesʼʼ din 1995, cu Leonardo DiCaprio în rol principal. Filmul ne avertizează despre consumul de droguri si despre viciile ce sunt la orice pas în adolescență.

O producție ce analizează dinamicile relaționale dintre adolescenți și adulți tineri este ,,Stand by meʼʼ din 1986, regizor fiind Rob Reines. Povestea urmărește maturizarea unui copil de vârstă premergătoare liceului.

Cinematografia poate insufla tinerilor principii atât morale, cât și comportamentale ce pot fi de folos în viitor. Unii tineri pot fi mai ușor influențați de anturajului nepotrivit din jurul lor, așa că cinematografia ar putea fi modul lor de vindecare și poate chiar un refugiu

După cum am menționat mai sus, filmul este o formă de artă foarte accesibilă, iar întocmai această accesibilitate a sa a dus în timp la degradarea cinematografiei și în transformarea acesteia într-o industrie a cărei singur scop este producerea unor filme comerciale ce aduc profit. Cinematografia nu mai este la fel și nu mai este promovată întotdeauna de creații cu caracter moral.

Așadar, încercați să vizionați filme ce vă pot dezvolta într-un mod pozitiv și vă și pot binedispune, combinând utilul cu plăcutul.