În cele aproape trei ore în care am avut privilegiul de a-l asculta pe Cristian Teișan vorbind despre manipulare şi nu numai, mi-am dat seama că acest curs în sine a fost un timp câştigat pentru mine.Pentru cei ce nu au vazut evenimentul pe Facebook,puteti sa il vedeți și aici:

Cum obții ce vrei în 90 de secunde?

Cum obții ce vrei în 90 de secunde?

Şi pentru că probabil mulţi dintre voi ar fi dorit să ajungă, iar din anumite motive nu au făcut-o, vă voi prezenta câteva mici teme atinse în acest seminar.
Eu m-am dus în speranţa că mi se va dezvălui formula magică prin care totul să fie aşa cum îmi doresc. Ce am aflat în schimb? Am descoperit că lucrurile sunt puţin mai complicate, însă realizabile. Pentru a ajunge la acele 90 de secunde magice, trebuie urmaţi nişte paşi esenţiali. Pentru a avea succes, fiecare moment este important, capital.
Apoi, vine partea de „etichetat”. E foarte uşor să judecăm după aparenţe. Judecăm şi suntem judecaţi. Dar ce este preferabil să facem atunci când suntem într-o asemenea situaţie incomodă? Păi e absolut normal să fii diferit şi atunci când ajungi să râzi de tine însuţi nimeni nu mai are ce să spună. Cu alte cuvinte, să-ţi asumi ceea ce eşti, să fii autentic! Oamenii de succes sunt cei care se înţeleg pe sine. Nici tu, la rândul tău, nu trebuie să fii critic. Poţi oricând învăţa orice de la oricine.
Adevărul este că oamenii care au avut un parcurs greu şi dificil, au excelat. Putem arunca oricând o privire asupra trecutului oricărui om de succes. Vom vedea că a avut fluctuaţii.
Termenul de „manipulare” duce automat cu gândul la ceva rău, însă poate fi folosit şi într-un sens bun. Din păcate, oamenii tind să controleze.
O altă temă a discuţiei a fost despre „de ce?”. Pentru a realiza un lucru avem nevoie de a răspunde la un „de ce?”. De ce să fac astfel? Abia apoi se trece la acţiunea propriu-zisă, care înseamnă asumare. Iar la final vin rezultatele sau apare eşecul. De multe ori, ni se pare mai uşor să-i ajutăm pe alţii pentru că în subconştient nu există frica de eşec. Atunci când facem ceva pentru noi avem tendinţa de a vedea doar posibilul eşec. Un studiu a relevat faptul că 90% din lucrurile pe care le gândim, din problemele pe care ni le imaginăm, nu se întâmplă.
Perseverenţa este cheia. Spre exemplu, Edison a creat 1000 de becuri şi doar unul a funcţionat. A crezut în ideea sa şi şi-a acceptat greşelile. Mai mult, şi-a văzut fiecare greşeală ca un pas mai aproape de reuşită. Dacă nu o faci tu, o fac alţii. Aşadar, din eşecuri înveţi.
Drumul spre succes este anevoios, dar trebuie să te bucuri de călătorie. Învăţând şi acceptând, spargi blocajul. „De ce-ul” tău trebuie să se interacţioneze cu „de ce-ul” celui cu care vrei să porţi o conversaţie/ de la care doreşti să obţii ceva. Nu este nimic greşit în a încerca să găseşti puncte comune de la care puteţi pleca, este absolut firesc.
Care este cea mai tristă întrebare din viaţă? Ce-ar fi fost dacă…? Este întrebarea, pe care mai bine să nu fie nevoie să v-o puneţi niciodată.

That Facebook ID is unauthorized for use, please go to Settings and add it.