Sâmbătă, 16 martie, la Colegiul Economic „Viilor”, a avut loc lansarea Ghidului Ilustrat al Elevului, un proiect al Asociației Forum Apulum, al Consiliului Național al Elevilor și UNICEF în România.

     „Sunt elev și am drepturi!”

 Ghidul cuprinde drepturile și obligațiile elevilor, într-o formă scurtă și cu ilustrații special concepute, plus informații despre cine și cum te poate ajuta, dacă ești elev și ai probleme la școală.

Deoarece Statutul Elevului nu este redactat într-un limbaj accesibil, Consiliul Elevilor, care reprezintă interesele elevilor din România și apără drepturile acestora, a „tradus” pe înțelesul tuturor toate textele și le-a modificat, încat să fie cât mai clare. La ilustrarea Ghidului au participat elevi din toată țara. Acesta a fost realizat în parteneriat cu Forum Apulum, o asociație care își propune să dezvolte gândirea critică a elevilor și studenților, implicarea în comunitate și participarea la procesul democratic, alături de UNICEF, care promvează consultarea și participarea copiilor la procesul decizional.

 În cadrul evenimentului, a fost prezentat si „U-Report”, un mecanism de consultare dezvoltat de UNICEF, prin care copiii și tinerii sunt încurajați să vorbească despre lucrurile importante cu adevărat pentru ei.

 Dacă ai întrebări sau vrei să le spui ce probleme ai, poți să apelezi la Consiliul Municipal al Elevilor București, accesând https://cme-bucuresti.ro . Nu uita, ai dreptul la drepturi!