De când eram mici, ne imaginam ziua în care vom împlini 18 ani, momentul în care vom deveni adulți. Credeam că vom avea voie să facem orice ne dorim, că nimeni nu ne va putea opri din luatul oricărei decizii, oricărei hotărâri. Însă, cu timpul, aflăm de la prietenii noștri mai mari că treaba nu stă chiar așa. Cei mai mulţi încă depind de părinți, ceea ce înseamnă că nu fac chiar orice își doresc. În schimb, apar noi responsabilități, care fac traiul puțin mai dificil pentru ei.

Cu toate acestea, sunt multe lucruri pe care le poți face înainte de a împlini 18 ani. Acestea sunt doar câteva lucruri pe care le poți adăuga la bucket list-ul tău:

  • Du-te la concertul artistului tău preferat! Fie că artistul (sau trupa ta favorită) face parte din line-up-ul unui festival sau au un turneu internațional, nu rata o ocazie pe care nu se știe când o vei mai avea. Cumpără-ți un bilet! Sigur va fi o experiență memorabilă!
  • Învinge-ți o frică! Ieși din zona ta de confort și spune „da” unui lucru pe care îți este greu să îl încerci. De exemplu, frica de înălțimi poate fi învinsă urcând pe un munte. Sau poate ți-e frică de întuneric sau de… fantome! Du-te cu prietenii tăi la un film de groază! Cu siguranță te vor face să râzi și să nu te poți concentra la film în totalitate. Vei vedea că întunericul nu e chiar atât de înfricoșător.

  • Social media detox: Timp de 24 de ore încearcă să nu folosești nici un aparat electronic precum televizorul, telefonul sau laptop-ul. Du-te afară, respiră aerul curat, fă puțin sport, petrece timp cu familia ta sau relaxează-te citind o carte! Sunt o grămadă de lucruri pe care le poți face și te vei bucura mai mult de ele dacă nu sunt întrerupte de notificări de pe WhatsApp, Instagram sau orice altă platformă social media. Dacă ești determinat, poate renunți la electronice pentru o săptămână!
  • Participă la voluntariat! Te poți înscrie la o insituție de voluntariat precum Salvați Copiii sau Crucea Roșie. Acestea oferă o diplomă de voluntariat la final, care este un plus la viitorul tău CV. În plus, este minunat să poți ajuta persoane care au nevoie, fără a aștepta ceva în schimb. Zâmbetul lor va fi suficient.
  • Fă o schimbare majoră în viața ta! Indiferent ce tip de schimbare este, fie ea legată de aspect sau de stilul de viață, schimbă ceva! Încearcă o culoare nouă de păr, schimbă-ți stilul vestimentar, învață să cânți la un instrument muzical sau încearcă să mănânci sănătos! Vei vedea că, uneori, riscurile pot avea rezultate mai bune decât te-ai fi așteptat.

   Cel mai important lucru, până la urmă, este să te bucuri de timpul pe care îl ai.  Adolescența este cea mai frumoasă perioadă din viață, deci distrează-te! Profită de fiecare moment! Timpul trece foarte repede și nu mai e mult până când vom fi cu toții… adulți.