Prințesa Diana – fresh air between crowned heads

Diana Frances, Prințesa Diana sau “Prințesa oamenilor” a fost prima soție a Prințului Charles, o voce pentru oamenii de rând ai Marii Britanii și un exemplu viu că bunătatea nu trebuie să piară când ajungi “sus”.

Aceasta s-a născut într-o familie de nobili în anul 1961 la Park House unde avea să-ți petreacă o mică parte din copilărie până la divorțul părinților săi din 1969 care avea să-i schimbe copilăria și nivelul de trai, deoarece aceasta a fost luată de mama sa impreună cu fratele său mai mic într-un apartament din Knightsbridge, Londra unde avea să meargă și la școală până la  Crăciunul acelui an când, tatăl lor nu le-a mai permis să se întoarcă la mama lor, care deși a încercat să obțină custodia copiilor în instanță, a pierdut-o în favoarea tatălui copiilor.

A fost cerută de Prințul Charles de soție în anul 1981, aceasta a acceptat, dar ambii au ținut logodna secretă secretă pentru câteva săptămani pentru a nu atrage prea multă atenție din partea presei însetate de a găsi subiecte de Can-Can legate de familia regală. Aceștia, au avut 2 copii pe care probabil îi știți, aceștia fiind, Prințul Harry și Prințul William.

Prințesa de Wales a devenit cunoscută datorită proiectelor caritabile pe care le susținea activ cum ar fi “Campania Intenațională pentru Interzicerea Minelor terestre” care a câștigat premiul Nobel pentru Pace în 1997 sau  Crucea Roșie . De asemenea, Prințesa Diana s-a remarcat prin gesturile sale curajoase precum atingerea unui om infectat cu SIDA care  avea să schimbe percepțiile oamenilor despre oamenii infectați cu acest virus, acest lucru fiind reamintit și de Bill Clinton, președintele Statelor Unite care a ținut un discurs în amintirea Prințesei Diana în 2001 la “Conferința despre SIDA”.

În timpul vieții, dar și post-mortem, Diana a primit diverse premii precum “Medalia de Serviciu a Ordinului Sfântul Ioan”, ”Ordinul familiei Regale a II-a” sau “Marea Cruce a Ordinului Coroanei”.

Pe parcursul vieții, Diana a fost un fashion icon pentru femeile din toată lumea care după aparițiile sale la diferite evenimente creșteau încasările caselor de modă de unde aceasta își alegea ținutele. Când nu se afla în călătorii diplomatice, aceasta purta jachete și pulovere alese cu atenție, deoarece era foarte atentă la cum puteau fi interpretate hainele pe care le purta. Deși se îmbrăca simplu, stilul său vestimentar a făcut furori în rândul femeilor care încercau cu orice preț să fie cât mai asemănătoare cu idola lor.

Eleganță, simplitate și bunătate sunt cuvintele care au descris-o pe Prințesa Diana care în timpul vieții a fost bună cu oamenii pe care îi întâlnea și îi inspira prin felul său unic de a fi.

About The Author

mm
Director & Coordonator PR&Marketing

Related Posts