FII TU ÎNSUȚI, TU, CEL ADEVĂRAT, ȘI VEI TRIUMFA!

    Facultatea de Teatru este un subiect controversat în rândul liceenilor, este o opțiune pentru viitorul multora, indiferent de așa-zisele mituri pe care le întâlnim la orice facultate. În acest articol veți găsi sfaturi, răspunsuri la întrebările care vă macină și multe altele într-o manieră ușor subiectivă. Sperăm că veți rămâne cu o opinie pozitivă despre Facultatea de Teatru.

BHM:Ce factor a influențat înscrierea ta la Facultatea de teatru?

VM:Aspirația mea către actorie și-a avut rădăcinile în școala primară, când m-am înscris într-o trupă de teatru, chiar dacă nu am pornit cu gândul la actorie încă de atunci. Pe atunci eram fascinată de lumea teatrului, mergeam la multe piese, dar totul a constat în distracție. Pe parcus, devenit visul meu și uite-mă aici, acum

BHM:Crezi că susținerea este esențială în procesul alegerii acestei facultăți?

VM:Multă susținere. Și aici nu este vorba de susținerea financiară în mod special. Contează foarte mult faptul că părinții tăi sunt de acord cu deciziile tale. Contează foarte mult să fii susținut și de o persoană ce are cunoștințe în acest domeniu, care te poate ghida și te poate ajuta să îți formezi drumul tău. Dar totul se bazează pe muncă și pasiune.

BHM:Ce experiență ai avut cu examenul de admitere?

VM:Având în vedere situația în care suntem, a trebuit să avem o grijă foarte mare pentru sănătatea noastră și a celorlalți, însă totul a fost organizat foarte bine și ne-am putut manifesta așa cum ne-am propus. Nu consider că procedurile au reprezentat un dezavantaj, ci, din contră, mi-am propus să dau tot ce am mai bun, să mă aud mai bine, să gesticulez mai bine, să depun tot efortul posibil. M-am pregătit intens, în jur de un an, săptămânal.

BHM:Ce element este esenţial, talentul sau motivația?

VM:Talentul este în toată lumea, doar că nu toți știu să îl exploateze. Munca scoate la suprafață talentul, după care începe procesul de perfecționare. Cu siguranță un student care se consideră mai puțin talentat, dar care muncește din greu o să triumfe în faţa unuia care se consideră foarte talentat, fără să depună efort. Este nevoie de talent, iar în spatele lui să se ascundă foarte multă muncă.

BHM:Dacă nu ai fi fost admisă la teatru, te-ai fi axat pe același domeniu?

VM:Cu siguranță da. Aș fi încercat și anul următor pentru că, până la urmă, acesta era și este visul meu. N-aș fi renunțat atât de ușor. Dar dacă aș fi eșuat după 3-4 încercări, probabil aș fi stat pe gânduri și m-aș fi reorientat. Dar insistența își spune de multe ori cuvântul.

BHM:Teatrul te dezvoltă mai mult ca persoană sau ca actor?

VM:Pe ambele planuri. Ca persoană, extraordinar de mult. Te învață să îți controlezi emoțiile, cum să vorbești mai clar, mai tare, mai nuanțat, cum să fii convingător. Ca actor, normal, la fel de multe. Spiritul de echipă te acaparează de la început. Suntem învățați să lucrăm în echipă deoarece în alt mod nu putem funcționa. Empatia își are locul la fiecare pas. Faptul că te simți acceptat de atâția oameni îți crește încrederea în sine.

BHM: Ce sfat i-ai da unui elev care vrea să opteze pentru teatru?

VM:I-aș spune să fie cât mai adevărat, credibil. Să nu se prefacă, să se imagineze în situația pe care o are de interpretat. Pur și simplu să intre în pielea personajului, să dea tot ce are mai bun, iar rezultatul o să fie unul pozitiv. Totul se rezumă la muncă.