Talent, carismă și dedicare au fost cele 3 cuvinte care o caracterizau pe Whitney Houston. Calități care, pe langă multe altele, au transformat-o într-una dintre cele mai legendare voci auzite vreodată, clădindu-i drumul spre succesul binemeritat. În mod contrar, și cu atât mai mult, trist, cuvântul care a reușit să îi anihileze continuitatea în evoluția sa splendidă a fost dependența, care ulterior i-a pus capăt vieții, la doar 48 de ani.

Whitney Houston, cântăreață, model și actriță americană, a fost printre cele mai cunoscute și apreciate artiste, care a lăsat o amprentă memorabilă și semnficativă în istoria muzicii, fiind astfel menționată în cartea recordurilor din 2009, drept ,,Cea mai premiată femeie din toate timpurile”. Cele 415 premii obținute, 200 de milioane de albume și single-uri vândute și-au spus cuvântul în cariera acesteia, nu în ultimul rând, fiind singura artistă care s-a clasat pe locul 1 de 7 ori consecutive în „#1 Billboard Hot 100 hits”. După ce a performat prima dată pe scenă, oamenii îi asociau vocea cu ceea ce noi numim auto-tune in zilele noastre, dovedindu-se astfel adevărata ei dexteritate.

De la R&B, până la alte genuri de muzică precum hip-hop, gospel sau pop, vocea acesteia dispunea nu numai de o versatilitate și unicitate aparte, cât și de o putere indistructibilă în timbrul ei vocal, iar nelipsita emoție se resimțea pe fiecare vers, lucru care ne trezesc fiori și melancolie unora dintre noi, în momentul în care piesele ei sunt difuzate la radio. Îndeosebi, sunt convinsă că oricine a auzit măcar odată piesa ,,I will always love you”, care va rămâne cu siguranță printre cele mai triste și expresive creații muzicale, precum, la polul opus, unul dintre cele mai mari hituri ,,I wanna dance with somebody” a făcut mari furori în rândul publicului prin atmosfera entuziastă care te determină să dansezi instant.

Destinul lui Whitney Houston părea a fi predestinat, întrucât s-a născut printre numeroase talente, a crescut înconjurată de muzică pe tot parcursul copilăriei, expusă la artiste muzicale precum mama sa, Cissy Houston, Aretha Franklin, de asemenea Dee Dee și Dionne Warwick.  Potențiala sa carieră în materie de muzică a început timpuriu, cântând în biserică de la vârsta de 11 ani, fiind ulterior descoperită și pusă în lumina reflectoarelor de către Clive Davis, în 1983.

Pe lângă gloriosul său talent muzical, aceasta a posedat un dar al frumuseții, atât interioare, cât și exterioare, cu un fizic superb si un chip angelic care a reușit să spargă orice barieră si să întoarcă mii de capete, lucru ce a fost pus în evidență prin cariera sa de model.

Viața ei personală, însă, i-a compromis evoluția profesională. Relația sa depreciată de public, cu Bobby Brown, a stârnit multe dubii și controverse, iar amănuntele din spatele cortinei rămân în continuare sub semnul întrebării. Evident este că, artista deținea o mare putere de disimulare și interiorizare a propriilor sentimente, a realității ei subiective pe care nu dorea să o afișeze. Farmecul ei mult iubit a fost arma sa, iar adevărul a rămas nedezvăluit, odată cu ceea ce a adus-o la dependența de droguri. Moartea sa tragică a frânt mii de inimi și a tras un semnal de alarmă cu privire la gravitatea problemelor cu care aceasta s-a confruntat, făra a cere ajutorul. De asemenea, ne-a făcut să înțelegem că aparențele înșală și nu putem cunoaște adevăratele greutăți ale cuiva, oricât de roz ar părea viața sa. Printre ultimele sale cuvinte, Whitney a mărturisit: “Vreau doar să iubesc și să fiu iubită.”

Cu toate acestea, Whitney Houston a însemmat o prezență crucială ce a inspirat numeroase figuri artiste, fără de care muzica nu ar fi devenit cu siguranță la fel de diversă, nuanțată și valoroasă precum este astăzi.