Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive, Proedus, ne-a încântat și în acest an prin organizarea unei competiții sportive ample, de la care elevii Colegiului Național “Matei Basarab” nu puteau lipsi: Festivalul Tineretului și Sportului. În cadrul acestui festival, desfășurat în perioada 8 – 17 aprilie 2016, elevii liceelor din București și-au arătat abilitățile sportive, mateiștii întrecandu-se în domeniul voleiului și al baschetului, sub indrumarea doamnei profesor de educatie fizica, Irina Petrescu.

 Carmen Alexandra, elevă în clasa a XI-a D și voluntar Proedus, ne mărturisește care a fost activitatea celor care au ajutat la desfășurarea acestui festival: “Ne-am asigurat că meciurile se desfășoară fără incidente. Ajutăm și noi cât de mult putem, pentru a le oferi participanților o competiție pe măsură.”

 Pentru că atât Proedus, cât și mateiștii sunt interesați de dezvoltarea personală, am întrebat-o pe Alexandra ce aptitudini a dobândit în urma voluntariatului în această organizație, iar ea ne-a răspuns într-un mod sincer și direct: “În urma voluntariatului, am reușit să fiu mult mai deschisă la comunicare. Aici învățăm să lucrăm în echipă, să cooperăm și să ne asumăm anumite responsabilități.”

 Trecând la meritele sportivilor, ne mândrim cu faptul că, în meciul de baschet contra elevilor Colegiului Național “Mihai Eminescu”, mateiștii au câștigat cu un scor de 52 – 37. Echipa de baschet a mai avut parte de încă trei meciuri, care s-au terminat cu două înfrângeri și o victorie, în meciul care s-a terminat cu scorul de 66 – 22, în competiție cu Liceul Economic “Costin C. Kirițescu”. Deși aceștia au avut parte și de înfrângeri, suntem convinși că pe viitor își vor îmbunătăți strategia și vor reuși să dea tot ce-i mai bun pe teren. Pe parcursul celor patru zile, s-au remarcat patru marcatori, demni de menționat datorită punctelor pe care le-au acumulat: Eduard Sava, cu un total de 54 de puncte, Rareș Popa, cu un total de 49 de puncte, Ovidiu Gherghina, cu un total de 34 de puncte și Matei Minchevici, cu un total de 21 de puncte.

Pentru a afla cum s-au simțit căpitanii echipei, am reușit să le luăm un interviu, pe care vă invităm să-l vizualizați:

Galeria Colegiului Național “Matei Basarab” nu s-a lăsat mai prejos de rezultatele merituoase ale jucătorilor, susținându-i în orice moment și ridicându-le moralul. Membrii galeriei ne-au surprins prin devotamentul și implicarea de care au dat dovadă, reușind să se strângă într-un număr mare și să ilustreze prin comportamentul lor, spiritul mateist.

 De menționat și echipa de volei, care a reușit să ne surprindă cu capacitatea ei de a se organiza într-un timp atât de scurt. Echipa alcatuită din 10 jucători – Cristian Tampa, Ștefan Turcu, Valentin Cristea, Ovidiu Gherghina, Laurențiu Stanciu, Cristian Gheorghe, Matei Minchevici, Alexandru Manole, Vlad Florea și Valentin Dumitru – s-a format în urmă cu doar trei săptămâni, înainte de organizarea festivalului. Tocmai de aceea, merită sincere felicitări, atât pentru faptul că au reușit să se organizeze într-un timp atât de scurt, dar și pentru că au terminat pe locul al II-lea într-una din grupe, având o singură înfrângere și două victorii, obţinute cu scorul de 2 – 0. Echipa de volei este întruchiparea faptului că, atâta timp cât există comunicare, devotament, muncă si dorință, poți ajunge mai aproape de îndeplinirea obiectivelor, decât ai crede. Deși înfrângerea i-a copleșit pe moment, echipa de volei a căpătat o experiență din care în mod cert vor avea de învățat pe viitor și care îi va determina să concureze și la anul, dar la un alt nivel.

 Galeria Colegiului Național “Matei Basarab” a fost la inaltime, susținându-i pe jucatorii nostril în orice moment și ridicându-le moralul. Membrii galeriei ne-au surprins prin devotamentul și implicarea de care au dat dovadă, reușind să se strângă într-un număr mare și să ilustreze prin comportamentul lor, spiritul mateist.

 Deși nu s-au calificat în grupele finale, echipele CNMB au dat dovadă de spirit competitiv, spirit fair-play și o conduită exemplară de-a lungul întregii competiții. Cu siguranță drumul lor nu se va opri aici, de aceea le urăm mult suces în compețiile viitoare!