Muzeul Metropolitan de Artă din New York și-a deschis încă odată ușile pentru a găzdui unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2019.

  Tema de anul acesta, „Camp: Notes on Fashion”, a fost prilejul perfect pentru a da viață unor ținute pline de culoare, cu nuanțe excentrice, duse la extrem, conform unei idei a lui Susan Sontag din 1964, care definește „camp” ca iubirea pentru nenatural și exagerare. „Covorul roz” a oferit oportunitatea invitaților să treacă peste barierele și convențiile obișnuite, să experimenteze și să-și arate amprenta personală, oferind astfel un exemplu și o inspirație pentru tinerii care întâmpină dificultăți în a se exprima liber prin intermediul stilului vestimentar.

  Costumele bărbaților au avut o fluiditate aproape feminină, cu detalii delicate și accesorii ieșite din comun, dar niciunul putând fii comparat cu cel cu care Jared Leto a decis să cucerească seara, bineînțeles. Harry Styles, Alessandro Michele, Jared Leto, Billy Porter au fost printre cei care au experimentat cu succes tema „Camp” și au pășit cu mare cofindență spre o seară de neuitat.

  Harry Styles, anul acesta co-prezentator împreună cu Lady Gaga, Alessandro Michele și Serena Williams, a surprins printr-o ținută neagră, Gucci (evident), accesorizată cu un detaliu fin, un singur cercel de perlă, care s-a potrivit perfect cu puzzle-ul format din pantofi negrii, lăcuiți, unghiile vopsite („We always have nails”) și inelele numerose care au devenit deja un detaliu semnificativ pentru cântărețul de 25 de ani.

  Spre deosebire de ținutule pline de culoare purtate de Darren Criss, Billy Porter și Tommy Hilfiger, artiști precum Shawn Mendes, Kanye West, Rami Malek și Benedict Cumberbatch, au evidențiat tema „Camp” în câteva detalii interesante.

  Și, cum fiecare gală are nevoie de o regină, Lady Gaga și-a însușit rolul fără doar și poate. Așa cum era de așteptat, Gaga a abordat tema cu mare succes și nu doar într-o singură ținută, ci în patru. Așteptările care înconjurau însă ținuta lui Miley Cyrus, nu au fost pe deplin satisfăcute. Spre deosebire de aparițiile sale anterioare, anul acesta a regăsit-o pe un teritoriu mult mai liniștit și rezervat. Dar, dacă vrem să vorbim despre „Camp” în toată puterea cuvântului, Katy Perry merită aici o mențiune. Vă mai amintiți obiectele umblătoare din „Frumoasa și Bestia” ? Unul dintre ele a fugit direct pe covorul roșu înainte ca vraja să apuce să se spulerbe complet.

  Cardi B a captat, de asemenea, numeroase priviri pe „covorul roz”, iar imediat ce a ieșit din rochia semnata Thom Browne, și-a luat o friptură și o pizza și a reurmărit gala transmisă pe E!. O altă apariție însemnată au fost, bineînțeles, și surorile Kardashian-Jenner, alături de Gigi Hadid și Zendaya, care a reinventat povestea Cenușăreasei cu o rochie superbă de la Tommy Hilfiger. Jennifer Lopez a strălucit, de asemenea, într-o rochie Versace, iar Cara Delevingne a fermecat publicul printr-o ținută în aparență simplă, dar foarte „Camp”.

  Cuplurile au atras, de asemenea, atenția și da, aici, vorbim despre Rami Malek și Lucy Boynton, Lily Reinhart și Cole Sprouse, Joe Jonas și Sophie Turner, Nick Jonas și Priyanka Chopra și mulți alții.

There are no NextGEN images that could be displayed.

  In 2019, Met Gala a reprezentat ocazia perfectă pentru a transmite un mesaj important către tinerele generații. Numeroasele ținute care au impresionat pe covorul roz nu sunt decât o inspirație care să alunge frica de a trece peste limitele impuse de societate și de a deveni persoana care în interior ești deja. Asa că amintește-ți, poartă un zâmbet pe chip și o personalitate frumoasă, iar hainele sunt doar un detaliu care nu fac decât să evidențieze la exterior trăsăturile frumoase pe care deja le ai.

Sursă imagini: Vogie