Nu este un secret pentru nimeni că, din cauza pandemiei, vânzările de machiaje au scăzut îngrijorător. Cu toate acestea, o parte din industria frumuseții nu a avut decât de câștigat, şi anume industria de produse de îngrijire a feței. Conform unui articol publicat în The Guardian, cererea pentru produse precum fond de ten sau rujuri a avut o scădere de cel puțin 70%. În același articol, una dintre fondatoarele Cult Beauty afirmă că vânzările de produse de îngrijire a feței s-au dublat.

Cum oferta este una bogată, este complicat pentru o persoană să găsească ceva care să atingă toate nevoile. Aici intervine Hyram Yarbro, personalitate pe internet, care a devenit cunoscut pentru recomadările sale în materie de skincare. Canalul său de YouTube, cât și contul sau de TikTok au avut și încă au o influență masivă asupra consumatorilor. Deși milioane de oameni îl cunosc, mai puțini știu detalii despre viața sa personală sau despre felurile în care încearcă să ajute planeta.

În decembrie 2020, Hyram a colaborat cu KINSHIP, o companie ce pune accent pe sustenabilitate, care își confecționează ambalajele din plastic reciclat din ocean. Conform site-ului lor, firma a reușit să strângă și să refolosească 5 tone de plastic. Au lansat împreună un set ce conținea trei produse de îngrijire a pielii și o sticlă de apă din oțel inoxidabil. Setul avea un preț avantajos, iar, la fiecare achiziție, $5 erau donați fundației Lonely Whale, ce are ca scop strângerea plasticului din ocean și promovarea inovațiilor ce pot reduce numărul de deșeuri. Puteți susține această cauză accesând link-ul următor:

link

De curând, în luna aprilie a acestui an, Hyram a colaborat cu The Inkey List, un brand care se implică în probleme sociale și care folosește ambalaje 100% reciclabile. Este vorba de un alt set, în care se găseau 4 produse de îngrijire a pielii, cât și unul de îngrijire a părului. Un set costa $35, iar 10% din acest preț a fost donat pentru fiecare articol vândut. Banii strânși au ajuns la INKEY Impact Fund, un fond ce, în colaborare cu ASHOKA, ajută tinerii antreprenori sociali să își pună ideile în aplicare.

ASHOKA este o organizație internațională ce identifică și sprijină antreprenorii sociali de top din toată lumea, învață prin modelele lor de inovare și mobilizează o comunitate globală care adoptă aceste noi cadre pentru a construi „o lume în care fiecare cetățean este un creator al schimbării”. Prin acest fond, The Inkey List va ajuta la finanțarea Rekindle, o școală care va învăța tinerii lucruri utile în viață, precum managementul banilor, conceperea unui CV sau pregătirea pentru un interviu. Mai mult, $10 000 au fost donați de companie pentru a susține această cauză. ASHOKA are proiecte și pe teritoriul țării noastre, puteți afla mai multe aici:

link

Mulți creatori de conținut pun pe piață îmbrăcăminte sau accesorii cu numele lor sau cu modele ce îi reprezintă. Hyram a făcut acest lucru în septembrie 2020, când a lansat Merch With A Purpose. Fiecare produs vândut are un scop, iar pentru a ajuta comunitatea, cele mai multe dintre schiţe au fost realizate de un artist local (din O’ahu).

După cumpărarea unui tricou, aproximativ 1,5 kg de plastic va fi strâns din ocean, cu ajutorul organizației non-profit Ocean Blue Project. După cumpărarea unei huse de telefon, 3 copaci vor fi plantați de organizația non-profit One Tree Planted în zone defrișate. Aceste plantații vor compensa pentru dioxidul de carbon emis în procesul de vânzare a produselor.

O altă cauză susținută este Seed Programs International, o organizație non-profit ce donează semințe fermierilor din 70 de țări, pentru a combate foametea și subnutriția, dar și pentru a crea surse de venit pentru acei fermieri.

Mai mult, organizațiile Kiva și Hawai’i Farm Bureau vor primi donații pentru a împuternici persoanele afectate de pandemia cu Coronavirus.

Din toate aceste exemple, se poate observa că Hyram Yarbro încearcă mereu să ajute planeta prin diferite proiecte, oferind un exemplu pozitiv audienței sale tinere. Problemele de mediu actuale sunt din ce în ce mai grave și este foarte important că o persoană cunoscută își folosește platforma pentru a promova un stil de viață sustenabil. Videoclipurile postate de el puteau fi strict pentru divertisment și informare, dar, în schimb, Hyram încurajează schimbarea, prin susținerea activă a diferite organizații, care sunt pregătite să facă lumea în care trăim un loc mai bun.